5 øvelser for å kunne spille det du hører

Å klare å spille det du i øyeblikket hører av melodier og toner er en veldig verdifull egenskap når du improviserer. Her i denne serien finner du fem øvelser du kan ta med i din daglige øving for å bli bedre på dette.

Bli med på øvelse med Karl Ivar og VIdar

Hvordan forbereder Karl Ivar og Vidar en konsert? I denne videoserien vil vi gi dere et inntrykk av det. Jeg, Karl Ivar, har nettopp komponert Green Bossa, og nå vil jeg øve inn låta i duo sammen med Vidar.

Følg lederen - samspillstrening

Når du improviserer er det veldig viktig å høre hva andre rundt deg spiller. I denne serien får du lære noen veldig gode øvelser som går på å følge hverandre musikalsk i et samspill.

Introduser improvisasjon for elevene dine

Ønsker du å presentere improvisasjon for elevene dine, men er litt usikker på hvor du skal begynne? Da er denne lille serien en god hjelp for deg. Her får du et ferdig opplegg for de to første enetimene- en video for hver undervisningstime. Vidar er lærer, Karl Ivar er elev!

Kom i gang med å improvisere

Denne videoserien er ment for deg som ikke har improvisert så mye før, og som trenger noen enkle øvelser for å komme igang. Gjennom sju videoer lærer du hvordan du kan improvisere over en skala. Du trenger ikke noe særlig forkunnskaper, bare finn frem instrumentet og favorittskalaen din og sett igang!

Kom i gang med duo-improvisasjon

Lyst til å improvisere sammen to og to? Da er denne serien en fin start. I den første videoen viser vi dere en enkel måte å improvisere basslinje og melodi sammen på. Når dere er fortrolige med å improvisere bass og melodi, kan dere øve på å skifte roller mens dere spiller…

Komponere improvisasjoner

Å improvisere er å komponere samtidig som du spiller, og å komponere er å improvisere langsomt. Når du komponerer en improvisasjon har du altså muligheten til å ta deg all tid du trenger for å tenke over hvordan du ønsker improvisasjonen din, og det er nettopp det som er det geniale. I denne serien får du alt du trenger for å komme godt i gang med denne juvelen av en øvelse.

Lag nye farger med dim-akkorder, bi-dokinanter og tritonus-substitutter

Det finnes et hav av ulike fargevariasjoner du kan bruke når du improviserer eller komper over et akkordskjema. I denne serien lærer du noen av de mest vanlige.

Lær å improvisere

Ønsker du å komme i gang med å undervise i improvisasjon? I denne serien får begynnerlåter som kan brukes til improvisasjon. Det følger med noter, playalong-filer og veilednings-videoer til elev og lærer.

Lær å improvisere over akkordene i en standardlåt

Ønsker du å kunne lære å improvisere over et akkordskjema, eller har du en solo i storbandet som du så gjerne skulle mestret litt bedre? I denne serien får du en steg-for-steg-oppskrift for å lære nettopp dette!

Lær å improvisere over et akkordskjema

Denne serien er et must for deg som ønsker å lære å improvisere over akkorder. Ta for deg en og en post og øv i ro og fred.

Lær deg å transkribere på instrumentet ditt!

Den mest klassiske læremåten er å herme, og transkripsjon er en veldig fin måte å lære ved å herme på innen improvisasjon. -Både med å skrive ned på noter, og å lære seg det du transkriberer på instrumentet.

Lær favorittmaterialet ditt i alle tonearter

Denne øvemåten er helt enkelt genial. Du utvider repertoaret ditt, får mer kontroll over improviseringen din, blir mer uavhengig, blir friere.. Et must, helt enkelt. Om du er nybegynner på dette, anbefaler jeg å begynne med et par tonearter, for så å utvide senere når du har blitt varm i trøya. Postene i denne serien hjelper deg i gang!

Lær vokal improvisasjon over et akkordskjema

For vokalister er improvisasjonstrening litt anderledes enn for instrumentalister. De bruker stort sett samme øvelser som instrumentalistene, men med en litt anderledes tilnærming. I denne serien får du vite hvordan.

Skalaimprovisasjon 1

Denne serien er perfekt for deg som er ute etter å lære masse om hvordan du kan øve på å improvisere! Enten du er nybegynner eller har kommet langt med improvisasjon vil du finne veldig mye nyttig her.

Skift! -Lynrask kreativitet

Når du improviserer trenger du å kunne ta lynraske valg om hvordan musikken skal utvikle seg videre, både i forhold til det du spiller selv, og det de andre du spiller sammen med gjør. Denne serien hjelper deg å trene på dette!

Stemmen som innfallsport

I denne serien får du lære noen veldig gode øvelser for å trene deg i å høre hva du skal spille før du spiller det. Stemmen er ofte nærmere knyttet til det indre gehøret enn instrumentet vi spiller (hvis du ikke er sanger da…) Dette skal vi utnytte ved å koble stemmen opp mot instrumentet.

Tonerekker

Denne serien gir deg noen gode øvelser for å trene opp den musikalske hukommelsen din. Det er også verdigfulle øvelser for å trene opp gehøret, og høre hvilke toner og intervaller som blir spilt.

Tren gehøret sammen

Ved siden av å kunne spille det du hører selv, er det viktig å høre og forstå hva de rundt deg spiller. Derfor er det veldig smart å trene gehøret sammen med andre. I denne serien får du noe flotte gehørøvelser du kan gjøre sammen med andre!

Utvid voicing-repertoaret ditt!

En voicing er en bestemt sammensetning av toner for en akkord. Det finnes et hav av ulike voicinger, og denne serien hjelper deg med å bli kjent med mange av disse, samt å gi deg et redskap for å lære deg mange, mange flere.